Познавате я от екрана. Тя гостува в дома ни всеки

...
 Познавате я от екрана. Тя гостува в дома ни всеки
Коментари Харесай

"Вече виждам картината": Деси Стоянова за пъзела на своя живот

 

Познавате я от екрана. Тя гостува в дома ни всеки ден преди обед. Тя е лице, което обичаме и глас, който се отличава. Тя е извънреден експерт и сама споделя за себе си, че е перфекционист, работохолик и даже дебелоглав, тъй като знае, че постоянно може повече и по-добре.

В поредицата „ Жените на България “  ви срещам с Деси Стоянова – такава, каквато не я познавате. Тя е тази, която задава въпроси и има хиляди изявленията в 25-годишната си процедура като публицист, само че този път е в ролята на разказвач…на личната си история.

Помня момента, в който я видях за първи път в гримьорната на малкия екран. Влезе замислена, само че с фреш от портокал и усмивка. Бях чувала от сътрудници, че е доста отдадена на работата си, само че не допусках, че тя се приготвя във всеки вероятен миг.

Не се занимавам с неща, които ми губят силата, споделя водещата на „ Преди обед “ в студиото на Newsroom

Прави го задълбочено, обръща внимание на детайлите, само че за сътрудниците, които желаеме да се развиваме в специалността си, Деси е същинско ентусиазъм. Такъв е първият спомен за нея, който се е запечатал блестящо в съзнанието ми.

 Деси Стоянова Снимка:

Деси на екрана, само че и в живота

Разбира се, че е трогателен въпросът какъв човек е тя отвън телевизионния екран. Деси прави мощно усещане с наличието, знанията и с интелекта си. Това, че е перфекционист, сигурно й е помогнало да бъде дамата, която виждаме през днешния ден. С времето и с натрупването на житейски опит от разнообразни обстановки тя стартира да приема себе си и да се усеща по-спокойна.

„ Перфекционистът има податливост към самооценка, с която прекалява от време на време. И когато се провали или нещо не се е получило по най-хубавия метод, той се терзае от вътрешната страна. Всяко рухване и изправяне обаче, всяка неточност – те ни учат “, споделя Деси.

Пътят към публицистиката

Без съответен и явен проект за живота си и на правилото на изключването – по този начин Деси стига до желанието да следва публицистика. Страстта към писането и четенето, само че и волята й да се опълчи на родителите си, които са я насърчавали да учи право, надвиват при избора й на компетентност и специалност.

„ Представях си, че ще имам опция да описвам истории, тъй като надълбоко имам вяра, че нашата работа се учи на терен. Теорията е значима, само че би трябвало да я прилагаш и изживяваш, с цел да се изградиш като експерт “, споделя Деси.

Днес Ралица Ценова е шеф " Продажби " в Home2U - в " Жените на България " тя споделя, че срещата й с парцелите е вселенска

Истинският път в публицистиката за нея настава още във втори курс във Факултета по публицистика и всеобща връзка, когато стартира да работи. Първият й терен е вестник „ Сега “, където сътрудниците й се трансформират в безпределно скъпи учители.

„ Важно и даже основно е да бъдеш откърмен в изповядване на същинските журналистически полезности “, безапелационна е Деси.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР